• Retraites

  Presence & bezinning

 • "Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang."

  - Bertold Brecht

   

  Retraite betekent 'terugtrekken'. Uit de waan van alledag stappen om aandacht te geven aan de verbinding met jezelf. Ervaringen, opvoeding en maatschappelijke "verplichtingen" kunnen ervoor zorgen dat je steeds meer "over-leeft" vanuit beperkende overtuigingen, normen en waarden die ver weg staan van wie je natuurlijke staat van Zijn. Verstilling, vertraging en zelfreflectie helpen je om jouw vrije-aandacht (presence) te verhogen.

   

  Op onze prachtige locatie 'Plek onder de Bomen' organiseren wij regelmatig ééndaagse of meerdaagse retraites. Met presence als uitgangspunt, nodigen wij je uit om je ware zelf te leren kennen . In directe aanwezigheid van het voedselbos, wat metafoor staat voor de vruchtbare bodem in onszelf.

 • broken image
  Eéndaags

  Presence in Nature

  Een dag in het teken van verstillen en vertragen. Door afstand te nemen van externe prikkels en alledaagse activiteiten, creëren we ruimte voor presence. Ontmoet jezelf in je natuurlijk staat van Zijn.

  broken image
  Meerdaags

  Mannen retraite

  Tijdens dit weekend voor mannen (tot 35 jaar) schijnen we licht op thema's zoals agressie, verbinding, intimiteit en levensvuur.

  broken image
  Meerdaags

  Natuurlijk leiderschap voor vrouwen

  Samen met een groep vrouwen ontwikkel je jezelf in presence (aanwezig-zijn/ vrije aandacht), waardoor een diepe transformatie op gang gebracht kan worden.

  broken image
  Eéndaags

  Ritme van de relatie

  Een dag die veel verbinding, verheldering en inspiratie brengt in jullie relatie. Je relatie is als een dans tussen autonomie en verbondenheid, een goede afstemming is essentieel.

  broken image
  op aanvraag

  Individuele retraite

  Met aandacht zijn bij wat er in jou leeft. Een individuele retraite biedt alle ruimte om tot stilstand te komen en van afstand jouw levenspad vanuit een groter perspectief te bezien.