• Voor teams

  Verdiepend en verbindend samenwerken

 • Teamontwikkeling

  Organisaties staan voor uitdagingen door maatschappelijke veranderingen, generatieverschillen en andere behoeften. Dit kan invloed hebben op teams binnen de organisatie. Een gezonde werkomgeving wordt gevormd door teams waar mensen met elkaar werken in plaats van naast elkaar. Teamleden weten elkaar te vinden, helpen elkaar en willen dezelfde richting op. Natuurlijk is er weleens gedoe en stagneert er weleens wat. Dat hoort erbij. Maar samen wordt dit uitgesproken en opgelost. Er is ruimte voor verschillende talenten en krachten worden gebundeld tot een ijzersterk team. Dat is een team waar je bij wilt horen!

   

  Presence in company begeleidt teams die willen groeien in samenwerken, communicatie en conflicthantering. We creëren een veilige ruimte om thema’s te onderzoeken die onder de oppervlakte spelen. Tijdens de teamversterker sessies gaan we dieper in op de thema’s die spelen. Praktische sessies die een kans bieden om elkaar werkelijk te leren kennen.

   

  Een teamontwikkelingstraject is altijd maatwerk. Ieder team is tenslotte anders. Samen met de leidinggevende bepalen we de stip aan de horizon. Afhankelijk van waar een team zit in ontwikkeling, geven we vorm aan de route van het traject.

  Praktische informatie

  • Teamversterker sessies.
  • Vervolg met een all-in verdiepend teamtraject.
  • Praktisch en resultaatgericht.
  • Bijeenkomsten worden volledig verzorgd.
  • Locatie: ‘Plek onder de Bomen’ in Putten. Eigen locatie is uiteraard bespreekbaar.
  • Prijs: op aanvraag.

  Interesse? Vraag direct meer informatie aan

 • Aanbod voor teams

  DE TEAMVERSTERKER

  broken image

  Intake & outtake leidinggevende

  Teamleden bepalen de route

  Praktisch en directe output

  Resultaatgericht

   

  VERDIEPEND TEAMTRAJECT

  broken image

  5-daags verzorgd programma

  Diepgaande transformatie

  Route naar verbinding en synergie

  Groei in vitaliteit

   

 • Programma

  De teamversterker sessies worden ervaren als praktisch en resultaatgericht. Stap voor stap bewandelt het team de route naar de gewenste eindbestemming. De benodigde stappen worden gezamenlijk bepaald en zijn afhankelijk van waar een team zich bevind in ontwikkeling. Met de leidinggevende bepalen we vooraf de stip aan de horizon: welke doelen zijn er behaald bij de eindbestemming? Samen met het team gaan we dieper in op wat er nodig is om de volgende stap te zetten. Zo bepalen we met elkaar de route naar de gewenste uitkomst.

   

  “Pas als alle stemmen gehoord worden, kunnen we naar een goede besluitvorming gaan.”

   

  Wij werken vanuit het niveau van de persoonlijkheid. We noemen dit ook wel skills development: welke vaardigheden zijn nodig voor een betere communicatie en samenwerking? Conflicten worden uitgesproken en harten worden gelucht. We schijnen licht op ingesleten werkwijzen en terugkerende problemen. Hierbij maken we o.a. gebruik van de Piramide van Lencioni. Dit model bevat de succesfactoren voor een betere samenwerking binnen teams.

   

  Behoefte aan verdieping? Tijdens het all-in teamtraject duiken we het intrapersoonlijk niveau in. De basis voor een waarachtige verbinding en synergie. Dit vraagt van ieder teamlid om zelfreflectie, openheid rondom eigen patronen en individuele groei. Collectieve groei komt voort uit individuele ontwikkelprocessen. We werken o.a. met de 4 Pilaren van Presence en Enneagram.

   

  Resultaten

  • Inzicht in de knelpunten, uitdagingen en succesfactoren binnen het team
  • Gezamenlijk besluit en draagkracht voor de verandering die nodig is om succes te behalen.
  • Groei in openheid, vertrouwen en verbinding.
  • Van eilandjescultuur naar een team dat verantwoordelijkheid neemt en samenwerkt.
  • Zichtbare verbetering van vaardigheden in communicatie, feedback en oplossingsgericht werken.
  • Meer efficiency, productiviteit en plezier binnen het team.
  • Duidelijke focus op de toekomst en gevoel van samenhorigheid.
 • Ervaringen

   

  "De inspirerende trainers, de locatie en mijn 'mede-reizigers', hebben allemaal bijgedragen aan mijn persoonlijke groei."

   

  "Deze ervaring helpt mij ontzettend in het samenwerken. Het lijkt wel of mijn team ineens veel geïnspireerder en meegaander is."

   

  "Door een natuurlijke aansluiting tussen theorie (modellen), oefening en koppeling naar de pratijk, is het direct toepasbaar in de dagelijkse situaties!"

 • Interesse?

  Ontvang meer informatie of vraag direct een adviesgesprek aan.

  Heb je interesse in een Presence in company teamtraject en ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op via het onderstaande formulier of bel direct naar Peter Rohmer (06 50 50 7000) of Valerie van Reede (06 31 99 8463).

  Organisatie
  Naam *
  Email *