• Het Voedselbos

  Voedselbos onder de bomen

  In november 2021 zijn wij begonnen met de aanleg van een voedselbos. Met de aanleg van het voedselbos willen we een bijdrage leveren aan het faciliteren van de biodiversiteit die wereldwijd enorm onder druk staat. Ook is het voedselbos een plek die laat zien hoe diversiteit de natuur verrijkt en een vruchtbare bodem biedt aan diverse fauna en flora. Gelet op dit laatste, zien wij het voedselbos als een mooie metafoor waar wij mensen veel van kunnen leren.

   

  Het voedselbos is een plek waar mensen met diverse achtergronden kunnen samenkomen om elkaar te ontmoeten en een actieve bijdrage te leveren aan het onderhouden van het voedselbos. Regelmatig organiseren wij dagen waar vrijwilligers zich inzetten voor het onderhoud van het voedselbos. Bijvoorbeeld mensen die na een burn-out of vanwege andere persoonlijke redenen, weer langzaam hun plek in de maatschappij aan het vinden zijn.

   

  Een gedeelte van onze opbrengsten als trainer en coach, gaat naar het voedselbos.

  Het voedselbos en haar principes gebruiken wij ook in ons werk als begeleider van teams en organisaties. De voedingsbodem waarin bloemen, planten, groenten en vruchten in alle soorten en maten floreren. Een vruchtbare bodem dien je water te geven en te bemesten, en soms is het ook nodig onkruid te wieden om andere planten de ruimte te geven of een hekje neer te zetten om een kostbare boom te beschermen. De basis is dat wanneer een bodem vruchtbaar genoeg is groei, ontwikkeling en oogst als vanzelf tot stand komen.